18. lokakuuta 2013

Radiossa ja ainakin leikisti televisiossa

Viikko alkoi maanantaiaamuna suoralla radiohaastattelulla Yle Lahden radiossa. Mukavaa porukkaa tuolla radiossa ja sain hyvin tuotua esille itselleni tärkeitä teemoja. EU direktiivien vaikutuksista pitäisi mielestäni ehdottomasti puhua enemmän julkisuudessa. Ensi vuonna on tulossa voimaan sekä EU:n potilasdirektiivi että yhdistelmälupadirektiivi, jotka muokkaavat merkittävästi suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaamme ja erityisesti sosiaalipalveluiden saamisen perusteita. Näistä olenkin jo kirjoittanut aikaisemmissa kirjoituksissa ja myös Itä-Hämeen kolumnissa, joka julkaistiin tänään perjantaina 18.10.

Maanantaina Hollolan kunnan hallitus käsitteli kunnan ensi vuoden budjettia yli kuusi tuntia. Säästöjä kun pitää edelleen löytää ja toimintaa tehostaa.

Tiistaina vietimme isäni, Mikko Vainion 90-vuotisjuhlia Lahdessa. Maanantain 14.10. ESS:ssa oli juttu Mikosta ja avoin kutsu kaikille.Vieraita kävi koko päivän aikana reilut 150. Juhlat olivat rennot ja lämminhenkiset, sellaiset kuin juhlien kohde itsekin on! Myös PS-lehden toimittaja kävi paikalla ja juttu löytyy tänään 18.10. ilmestyneestä Perussuomalainen-lehdestä.

Keskiviikkoaamu alkoi jännittävästi kun pääsin koehaastatteluun YLE:n aamutelevisioon. TV-kokemusta ei ole juurikaan kansanedustajana kertynyt. Oli kiva päästä harjoittelemaan kahden muun kansanedustajan kanssa. Ylen aamutv:n porukka oli mukavaa ja asiansa osaavaa. 

Keskiviikkona täysistunnossa käsiteltiin Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan toimintakertomusta vuodelta 2012. Pohjoismaiden neuvosto täytti viime vuonna 60 vuotta ja juhlaistunto pidettiin syksyllä Helsingissä. Halusin omassa puheenvuorossani korostaa pohjoismaiden yhteistyön tärkeyttä. Hyvien käytäntöjen vaihtaminen pohjoismaiden kesken on erittäin tärkeää. Pohjoismainen yhteistyö kumpuaa samankaltaisista kulttuuritaustoista pohjalta, jossa meidän on helppo tehdä yhteistyötä ja viedä kaikille Pohjoismaiden asukkaille tärkeitä asioita eteenpäin. Eläkeläisten kaksoisverotuksen korjaamisessa tarvitaan aitoja korjaustoimenpiteitä, nämä terveiset menivät ministereille!

Seuraava Pohjoismaiden neuvoston kokous pidetään eduskunnan syysistuntotauolla Oslossa. Hyvinvointivaliokunnassa etsitään tänä vuonna hyviksi havaittuja käytännön toimenpiteitä nuorisotyöttömyyden hoitoon ja siihen, miten nuorten syrjäytymistä voitaisiin ehkäistä jo ennalta.

Viikolla elinkeinoministeri Vapaavuori vastasi kirjalliseen kysymykseeni Pohjoismaisten energiamarkkinavalvojien suositusten täytäntöönpanosta Suomessa. Ministeri otti vastauksessaan esille paljon puhutun yhden laskun mallin, jota pohjoismaisten energiamarkkinoita valvovien viranomaisten yhteistyöfoorumi NordREG on kaikille pohjoismaille suositellut. Ministeri kuitenkin totesi, ettei näin isoon uudistukseen olla Suomessa vielä valmiita, mutta asiaa arvioitaneen uudestaan tulevaisuudessa.

Perjantai-iltana käyn tutustumassa Hollolan kirkon seudulla olevan aikuisten kehitysvammaisten asumisyksikkö Wilhelmiinan toimintaan. Siellä vietetään tänään 6-vuotissynttäreitä ja tunnelma on katossa vaikka tummat pilvet pilkottavat myös tämän toiminnan yläpuolella.

Viikonloppu täyttyy jälleen paikallisyhdistysten syyskokouksista. Lauantaina Hollolan PS järjestää toritapahtuman klo 11–13, mukana myös Teuvo Hakkarainen. Syyskokous alkaa klo 13.30!

Sunnuntaina osallistun Sysmän syyskokoukseen ja juttelemaan voi tulla ennen sitä klo 17 Ravintola Uotin kabinettiin.

Viikonloppuun on tarkoitus mahduttaa myös hieman omaa sydäntä lähellä olevaa toimintaa eli noutajakoiratoimintaa: hieman riistaharjoituksia, tottelevaisuutta ja sunnuntaina Lahdessa on koiranäyttely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti