13. maaliskuuta 2011

Sunnuntai 13.3.2011

Suuri suru on Japanissa. Yhdessä hetkessä koko maa ja muu maailma saavat kokea luonnon voiman järkyttävällä tavalla! Satoja kuolleita, kymmeniä tuhansia ihmisiä kateissa, loukkaantuneiden määrää ei voi kuin aavistella. Ydinvoimalan korjaushenkilökunta on oman henkensä kaupalla korjannut vaurioitunutta ydinvoimalaa.

Näistä turmista pitää ottaa opiksi ja tehdä maailmasta turvallisempi. Se on haastava projekti, johon tarvitaan yhteisvastuullinen osallistuminen. Ei riitä, että vain osa maailman valtioista tekee parhaansa. Jokaisen maan pitää osallistua sillä voimavaralla, joka sillä on käytettävissään.

Meillä Suomessa on asiat Japanin näkövinkkelistä hyvin. Tai ainakin me voimme keskittyä niihin asioihin, joilla yritämme parantaa kansalaistemme hyvinvointia.

Ja sitten kotimaan uutisia, tarkemmin hieman omasta viikonlopustani.

Lauantai oli varsinainen tapahtumapäivä.

Aamusta Hollolan torilla juttelemassa ja paistamassa makkaraa. Kiva ilma ja mukavia ihmisiä. Tiukkoja kysymyksiä ja kommentteja tuli paljon. Ihmiset eivät ole massaa, vaan jokaisella oli omia mielipiteitä, joista käytiin ajatuksenvaihtoa - hieno juttu! Ja lisää jaettavia mainoksia kuului usemmalta suunnalta, vanhat on jo jaettu! Suuri Kiitos!

Hollolan torilta sukkana Salppurin Kisoihin Lahteen vip-emännäksi.
Kyllä montussa oli paljon porukkaa liikkeellä, auringonpaiste kruunasi hienon ilman. Tapasin useita ihmisiä ja oli mahtavaa kuulla niin paljon positiivia kommentteja ja kannustusta! Tukijoukkoni kasvavat päivä päivältä ja Montussakin ihmiset pyysivät lisää mainoksia jaettaviksi, no sitähän tilataan tällä tulevalla viikolla. Vielä mietintämyssyssä on tilauksen suuruus: 10.000, 20.000...?

Kaiken kaikkiaan kampanja puskee eteenpäin etenevällä voimalla...

Lauantai-iltana oli sitten kotona vuorossa nuoriskekkerit. Porukkaa tuli ja hauskaa oli. Meidän juhlissa on aina vaihtuvia tilanteita ja rento meininki.Nuoriso on niin hauskaa, fiksua ja nyt tuli huomattua: kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista.
Keskustelimme yön pimeinä tunteina maahanmuutosta, pakolaisista, opiskelijoiden elämästä ja elämästä yleensäkin. Huomasin, että nuoren takana saattaa kuitenkin piillä suru tai ahdistus, jota ei uskalleta paljastaa muille. Toinen huomionarvoinen asia oli kuulla, että vastuuta ollaan valmiita kantamaan myös omista vanhemmista ja heidän hoidostaan sitten joskus tulevaisuudessa. Se oli mielettömän upeaa kuulla!!

Pidetään yhdessä huoli lapsistamme, nuoristamme kuten myös vanhuksistamme. Meillä on upea kansa, jonka  hyvinvoinnin eteen kannattaa tehdä töitä.

  anne 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti